​Bofællesskabet Huset - her er der plads til alle

​Ring til os på:​ 44 98 13 44

Send en mail:​ huset@skjulet2.dk

​​Faste rutiner ✔ - Rolige omgivelser ✔ - Stabilt og fast personale ✔ 

En beboers synspunkt​

​En af vore beboere, har som et led i medbestemmelsesprocessen, beskrevet husets pædagogiske indhold set med hans egne øjne.

Beskrevet af Thomas Christoffersen nuværende beboer af ”Huset”.

d.06-05-2003

​Et fristed og et meget positiv form for behandlingssted

” Jeg har i mine år som både bruger af, og beboer i ”Huset” været utrolig glad for de ideer der tilbydes her. Jeg har haft mine op og nedture, nøjagtigt som så mange andre psykisk syge har det, og i de svære tider har jeg virkelig sat pris på de værdier og trygge rammer som netop denne form for hjem har, kunne tilbyde mig. Jeg har altid opfattet ”Huset” som et fristed og et meget positiv form for behandlingssted, hvor alle er hinanden lige, og hvor alle bliver behandlet fair, og i henhold til god sund fornuft.

Preben Jensen og hans kone Lene Cavling startede i midten af firserne dette bofællesskab. Der er plads til 5 beboere, hvoraf 4 bor i stueetagen og en bor i kælderen. Selve huset er et stort parcelhus med en stor have som om sommeren udgør et område, der bliver brugt flittig af husets beboere.

Alle der bor i ”Huset” har deres eget værelse, hvor de kan gøre sig det behageligt og evt. trække sig tilbage til, når de har lyst. Desuden er huset udstyret med et lækkert køkken og tre badeværelser.

Jeg vil nu fortælle om mine indtryk og tanker om behandlingen, hverdagen og alt andet der hører til når man bor her.

Da jeg flyttede hertil, i sensommer 1992, havde jeg det meget dårligt og havde netop været indlagt på en psykiatrisk afdeling. 

​Jeg var 19 år

Jeg var 19 år gammel og havde virkelig brug for ro og venlige mennesker som ville hjælpe mig.

I starten var det selvfølgeligt svært. Der er altid en række nye ting man skal vænne sig til når man pludselig er i uvante og anderledes omgivelser. Jeg fandt dog hurtigt ud af dette sted var noget jeg kunne bruge og at jeg nok skulle komme videre. Både Preben, Lene og de andre ansatte har altid været meget søde og professionelle.

​I huset er der nogle få, men vigtige regler. Alle beboere har en mad dag, hvor de i samarbejde med pædagog, sørger for at der bliver købt ind og lavet mad. Alle har også en fast vaskedag og et rengøringsområde.

I det hele taget er her meget frit og dem der bor her har et godt kammeratskab. Udviklingen af den enkelte kører meget individuelt. 

En form for hjælp til selvhjælp og frihed under eget ansvar: Det der er gavnligt og videreudviklende for den ene, er ikke altid rigtigt for den anden.

Vi er jo ikke ens, og derfor lægges der stor vægt på, at få de individuelle og specielle evner beboerne har ti lat blive styrket og i det hele taget udviklet, med fokus på et øget indhold i livet og ikke mindst et øget selvværd.

Der er for eksempel nogen der dyrker sport, mens andre der kommer i diverse væresteder, og igen er der andre som har skånejob. Fælles for alle er at de beskæftiger sig med noget de er glad for, og som har en positiv effekt på deres liv. 

I samme forbindelse vil jeg tilføje, at beboerne i ”Huset” også har en hel del indflydelse på de beslutninger og tiltag som bliver ført ud i livet her. 

Der bliver aldrig trykket noget ned over hovedet på nogen. Personalet råder selvfølgelig på bedste vis, men alt er altid åben til drøftelse. Det er en virkelig god tryghed, og på den måde bliver den rigtige afgørelse på forskellige emner og bekymringer beboerne måtte have, truffet. 

Man kan beskrive dette i et billede:

Hvis man forstiller sig, at en beboer går hen af et bredt bræt, i en passende højde. Ved hver side af planken bliver hver person ligeså nænsomt støttet, og på denne vis ført sikker og behændigt videre i sit liv. En form for hjælp til selvhjælp, som kan og vil rette op på en masse problemer.

Til slut vil jeg sige, at jeg selv altid har været meget, meget glad for dette sted. Jeg har boet her længe, men det gamle ordsprog med hastværk er lastværk, passer: 

”Alting tager tid, men det skal det også hvis det skal ende godt.”

Thomas Bo Christoffersen​

​Firma

Fonden Bofællesskabet Huset

CVR: 29856109

Kontakt

Telefon: 44 98 13 44

E-mail: huset@skjulet2.dk